”Când dragostea vorbește, vocile tuturor zeilor par a fi adormite în armonia raiului." William Shakespeare


BINE AŢI VENIT!



3 mai 2011

Legile nescrise ale avortului

Pr. Savatie Baştovoi



Nu cred în statistici şi în sondaje televizate. Prefer realitatea. O realitate pe care o descopăr cu ochii mei, cu urechile mele şi cu mintea mea. Am dreptul să trăiesc astfel? Am dreptul să vorbesc despre realitatea mea? Dacă da, ascultaţi-mă.
Voi deschide o pagină tristă a vieţii noastre, aceea a trăirilor ascunse, a remuşcărilor, a secretelor de o viaţă. Voi vorbi despre avorturile secrete, pe care numai preotul le cunoaşte.
Ştie cineva câte femei avortează şi ce simt după aceea? Au, oare, „sondorii” de opinie acces la secretele femeilor care au avortat? Ştiţi oare că multe dintre femei avortează fără ştirea soţului, sau avortează în urma unei relaţii extraconjugale? Credeţi că această categorie de femei se descoperă celor care fac sondaje şi studiu de caz pe victimele avortului? Fiţi siguri că nu.
Urmăreşte cineva traiectoria femeilor care au avortat?
Am şi eu, ca preot, o statistică asupra avorturilor. Mai bine zis asupra urmărilor acestuia. Nu este neapărat o fatalitate ceea ce voi spune, nu este un blestem, Doamne ,fereşte, ci o constatare a mea dedusă din taina spovedaniei.
Am constatat că femeile care au avortat, căsătorite fiind, au o mare probabilitate de a divorţa sau trăiesc într-un scandal continuu în propria casă. Cele care au avortat până la căsnicie, se căsătoresc mai greu sau nu se mai căsătoresc deloc. Copiii care se nasc dintr-o femeie care a făcut avorturi, care nu au fost urmate de pocăinţă, se întâmplă să sufere de boli incurabile, care pot surveni în adolescenţă. În sfârşit, femeile care au avortat fără părere de rău ajung singure la bătrâneţe, murind printre străini.
În plus, femeile care avortează sunt condamnate să oscileze între depresie şi cinism.
Repet că această impresie pe care mi-am făcut-o urmărind sute de cazuri ale femeilor de toate vârstele, nu este o fatalitate, ci un fel de lege nescrisă a vieţii. Vreţi să o verificaţi pe propria piele? Nu avortaţi!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Prea multă e suferinţa fătului atunci când mama e şi foarte puţin supărată, dar când mama mai si fumează, mai şi drăcuie, cât o fi el de sufocat, îşi poate, oare, închipui cineva? În niciun caz, cred, că acele mame care avortează şi cei care încuviinţează avorturile.

Adriana Dumitru (Gherghe) spunea...

Este şi pentru ele salvare. Le va părea rău într-un sfârşit şi, venindu-şi în fire, vor afla calea către Hristos şi mântuire.