”Când dragostea vorbește, vocile tuturor zeilor par a fi adormite în armonia raiului." William Shakespeare


BINE AŢI VENIT!16 octombrie 2011

Schimb de carte ortodoxă

 ANUNŢ


Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Orthograffiti, România, în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) organizează duminica, 16 octombrie, la Chişinău, o întâlnire de suflet în cadrul proiectului “Schimb de Carte Ortodoxă”. Invitatul special este ieromonahul Savatie Baştovoi, autorul binecunoscutelor cărţi: “Diavolul este politic corect”, “Între Freud şi Hristos”, “Ortodoxia pentru postmodernişti”, “Nebunul”, precum şi altele. Ediţia de la Chişinău se va desfăşura la sediul central al bibliotecii municipale „B.P.Haşdeu”, începând cu ora 14:00.

Schimbul de Carte Ortodoxă este o întâlnire între cititorii de carte ortodoxă, în prezenţa unui moderator şi într-o ambianţă plăcută, caldă, apropiată, întâlniri în cadrul cărora să putem schimba liber impresii şi păreri despre cărţile pe care le-am citit în ultimul timp sau care ne-au plăcut în mod deosebit. Fiecare participant este invitat să aducă cu el cartea despre care doreşte să împărtăşească impresii şi celorlalţi, iar la sfârşitul întâlnirii, cei ce doresc îşi pot împrumuta reciproc cărţile, pentru a avea astfel ocazia să citim cu toţii cuvinte folositoare. Sunt aşteptaţi şi cei care doresc doar să asiste la aceste întâlniri, să petreacă câteva ore plăcute şi cu folos sufletesc, dar care poate nu au încă curajul de a ne împărtăşi lecturile sau gândurile lor. Ei pot oricând să intervină în discuţiile create, să pună întrebări sau să-şi spună părerea.

 În Republica Moldova ne confruntăm cu problema insuficienţei de carte ortodoxă, mai ales în limba română, de aceea ne dorim să familiarizăm publicul cititor din Chişinău cu titluri mai puţin cunoscute în stânga Prutului.

Noutatea acestei ediţii constă în faptul că întâlnirile vor fi organizate în mai multe oraşe din România (Bucureşti – 3 centre, Constanţa, Timişoara, Orăştie, Braşov, Râmnicu Vâlcea, Piteşti), dar şi străinătate (Republica Moldova – Chişinău, Turcia – Istanbul). 

Timişorenii sunt aşteptaţi Duminică, 23 octombrie, ora 16.00, la Sala Bibliotecii Parohiei Tipografilor (Pr. Ioan Dumitriu), la o discuţie despre cărţile ortodoxe, moderată de teologul Laurenţiu Dumitru.

 

Ideea “Schimbului de Carte Ortodoxă” îi aparţine teologului Laurenţiu Dumitru, care a lansat acest proiect în anul 2008.

Partenerii noştri sunt: Revista “Orthograffiti”, Editura “Filos”, Biblioteca municipală “B.P.Haşdeu”, Cercul studenţesc “Floarea de Foc”.

Niciun comentariu: