”Când dragostea vorbește, vocile tuturor zeilor par a fi adormite în armonia raiului." William Shakespeare


BINE AŢI VENIT!13 octombrie 2010

Sfânta Parascheva


Rugăciune către Sfânta Cuvioasă Parascheva 
Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfri­co­șă­toare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu ne­so­co­tință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, ne­treb­nici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga mi­los­tivirea prin sârguința cea de toate zilele, dă­ruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv.
Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim prea­sfânt numele Tău în veci. Amin.


N-o uitaţi pe Sfânta Parascheva. Praznicul ei, sărbătorit în 14 octombrie,  este hramul bisericii părintelui Ioan Dumitriu, părintele meu duhovnic. Azi ne-am rugat lângă Sfânta Parascheva în timpul Sfântului Maslu şi al Vecerniei.
Încă de vinerea trecută părintele a ţinut să ne atragă atenţia asupra faptului că nu întâmplător Cuvioasa este numită în acatistul închinat ei "mult folositoare". Dacă fiecare sfânt a primit câte un dar, al vindecării de boli, al facerii de minuni, al ocrotirii copiilor sau animalelor etc, Cuvioasa Parasheva, pentru curăţia vieţii ei şi pentru câştigul de fapte bune, pe care şi-l agonisise încă de când avea doar 28 de ani, a primit mai multe daruri. Citiţi viaţa şi acatistul ei şi vă veţi convinge. Şi... rugaţi-vă, sfinţii nu uită şi nu lasă deoparte, neajutat, niciun suflet care îi strigă... Şi ce suflet nu simte adeseori nevoia să cheme toţi sfinţii din cer să-i fie aproape?

Niciun comentariu: